Loading

Italijani pravijo: Najboljši picopek na svetu dela le uro vožnje iz Ljubljane (točno, kje)

Če se tudi ti ne moreš odpovedati italijanski pici, potem prisluhni nasvetu, ki so mi ga tokrat na uho prišepnili Italijani in razkrili, da najboljši picopek na svetu ustvarja čisto blizu nas – le dobro uro vožnje iz Ljubljane, v kraju Gradisca D’isonzo.

Da gre za najboljšega picopeka na svetu je na svojem portalu poročal tudi priznani italijanski časnik Il Piccolo (prebereš si ga lahko tukaj).

Picerija, v kateri ustvarja svetovno priznan picopek, se imenuje Pizzeria Al PellegrinoGre za nadobudnega šefa Giovannija Mascarija, ki je po mnenju številnih gurmanov in strokovnjakov ujel popolno mešanico med sodobnimi in tradicionalnimi okusi. In če bi v svetu pic podeljevali Michellinove zvezdice, bi Giovanni, kot pišejo italijanski portali, prejel vse tri.

Do zdaj sem jo obiskala dvakrat in moram priznati, da tale pica reeeees ne razočara. Vsakič sem naročila pico z mortadelo in pestom iz pistacije, in vsakič sem si obliznila prste. Če si torej za to, da poskusič pico malo drugače, ti tole iz srca priporočam.

Fotografije: Unsplash.com/Pablo Pacheco

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Italijani pravijo: Najboljši picopek na svetu dela le uro vožnje iz Ljubljane (točno, kje)