Loading

Oopsi Urška razkrila NAJ trike za pranje oblačil, zaradi katerih boš veeeedno dišala po svežem

Zagotovo že veš, da obožujem Urškine Mellow izdelke, kajne? Ampak preveri, kako se lahko projeka ‘vedno dišeča‘ lahko lotiš tudi sama.

Urškini izdelki Mellow so me v resnici navdušili že ob prvem pranju. In če mi slediš na Instagramu, potem veš, da se mi je tako mudilo k testiranju, da sem za to usposobila celo moj (takrat) pokvarjeni pralni stroj.

Vsa pričevanja o tem, kako lepo po uporabi Mellow izdelkov dišijo oblačila, niti za trenutek ne pretiravajo. Prav zato sem z Urško za Cosmopolitan.si novembra poklepetala o tem, kakšni so njeni triki za pranje (in kakšni so tisti, ki so ji jih zaupale Slovenke). Preberi.

Kateri so najboljši triki, ki si jih pri pranju osvojila sama?

Mogoče bi se pri tem vprašanju malenkost bolj osredotočila na samo delovanje oz. vzdrževanje pralnega stroja, ki prav tako igra veliko vlogo pri temu, kako oblačila dišijo.

1. Redno čistim dozirno posodico, v katero nalijem mehčalec in detergent. Velikokrat se namreč v tem predelu začne nabirati plesen, kar lahko posledično vodi v neprijetne vonjave.

2. Redno zračim boben pralnega stroja. Namreč, po končanem pranju/ali sušenju se lahko v bobnu nabira vlaga. Vlažno okolje in temen prostor pa je idealno okolje za namnožitev raznoraznih mikroorganizmov, ki lahko prav tako povzročajo neprijetne vonjave.

3. Boben pralnega stroja nikoli ne napolnim do konca. Vanj vedno naložim oblačila nekje do 3/4 volumna bobna. 

4. Vsekakor pa je izjemno pomembno tudi pravilno doziranje, tako detergenta, kot tudi mehčalca. Na naših produktih so lična in prikupna navodila, kako slednja pravilno dozirati za popoln rezultat.

Katere ideje pa so s tabo delile Slovenke, in so te navdušili? 

  • Naše mehčalce mnogi mešajo tudi z vodo in jih uporabljajo kot osvežilce prostora, zaves, sedežnih garnitur in posteljnine. Mimogrede, ta mešanica se odlično obnese tudi za “glajenje” posteljnine. Mučenje z likanjem je tako le še zgodovina. 🙂
  • En čudovit trik so tudi DIY dišeče krpe za sušilni stroj. Gre za podoben princip kot pri homemade “osvežilcu zraka”. V posodo zmešamo vodo ( cca 300 ml) in 2 zamaška mehčalca. V mešanico namočimo krpice (takšne, ki med sušenjem ne razpadejo) in jih položimo v sušilni stroj, da še dodatno odišavijo perilo. 
  • Naše mehčalce lahko med seboj tudi mešamo, v principu Mix & Match. Na ta način pričaramo povsem novo aromo in moram reči, da je končni rezultat zares izjemen. Meni najbolj ljuba je kombinacija Blooma in Blusha. Mmm.
  • Kar nekaj naših strank je sporočilo tudi, da detergent za perilo zmešajo z vodo, posprejajo po garniturah iz mikrofibre in z mešanico učinkovito očistijo madeže. 
     

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Oopsi Urška razkrila NAJ trike za pranje oblačil, zaradi katerih boš veeeedno dišala po svežem