Zadnjič sem na Instagramu naletela na serijo posnetkov, na katerih sladkosnedi posamezniki umiiiiirajo ob zajemanju bele Nutelle z žlico. Ker je moj Anej eden pristnih ljubiteljev njene originalne različice, sem seveda takoj stopila v akcijo, da bi ugotovila, kje bi jo lahko kupila, in kaj hitro spoznala, da ‘originalna’ bela Nutella pač ne obstaja. Kar pa ne pomeni, da ne obstaja recept, kako si jo sam lahko pripraviš doma.
Na spletu je mogoče najti kar nekaj receptov. Številni kot glavno sestavino navajajo lešnike, ki so obenem tudi ena glavnih sestavin njene čokoladne različice. Ker sem se priprave domače Nutelle pred časom že lotila, vem, kako pomembno je, da za mletje lešnikov v pasto uporabiš vrhunski blender. Ker večina v svojih kuhinjah nima profesionalnih blenderjev, sem se raje lotila recepta, ki ne vsebuje lešnikov, in našla različico, ki je prav tako slastna, kot bi si ob imenu lahko predstavljala. Tale bela Nutella je – roko na srce – ena boljših stvari, ki sem jih v zadnjem času ustvarila v kuhinji.
In kar je še bolje – priprava je v resnici mega preprosta, zanjo pa boš potrebovala le tri sestavine; belo čokolado, sladko smetano in gosto kondenzirano mleko. Aja, pa vanilijo, a ta v resnici ne igra ključne vloge.
Sestavine:
200 g bele čokolade
50 ml sladke smetane
250 ml gostega kondenziranega mleka
ščepec soli
1 strok vanilije
Tako pa jo pripraviš:
Na vroči vodi počasi stopi belo čokolado, nato ji postopno primešaj sladko smetano.
Zmesi postopno dodaj gosto kondenzirano mleko in notranjost stroka vanilije. Dobro premešaj in dodaj še ščepec soli.
- Tukaj bi rada dodala še eno stvar: Uporabiš sicer lahko tudi tekočo različico kondenziranega mleka, vendar imej v mislih, da dodaš le polovico zapisane količine, torej 125 ml. Tudi v tem primeru, bo zmes precej tekoča, zato jo boš morala namesto v hladinik postaviti v zamrzovalnik, da se strdi.
Maso zdaj prelij v kozarec in ga za približno pet ur postavi v hladilnik.
Nastala bo gosta, božanska sladka krema, ki jo lahko uporabiš kot namaz ali preliv za sladice. Stavim, da boš z njo prepričala tudi tiste, ki sicer običajne Nutelle ne zajemajo … z veliko žlico. 😉
Ful me zanima, kaj si misliš o tem.
Prikaži komentarje / pusti svoj komentar