Nalagam

Izi pizi recept za tisto viralno debelo polnjeno čokolado, ki se je lahko lotiš tudi z nekaj osnovnimi sestavinami

Po tem, ko vas je prejšnji teden precej navdušil recept za polnjeno tiramisu čokolado (in to čisto upravičeno, ker je res to die for!), sem nočne urice med dojenjem v zadnjem tednu izkoristila za iskanje novih idej in okusov, ki bi jih še lahko zapakirala med dve plasti čokolade. V petek se mi je na prvi strani potem pojavila fotografija debele brownie čokolade, kar me je spodbudilo, da sem se ta vikend lotila še te različice. Tale čokoladno-čokoladna kombinacija bo zagotovo prepričala vse strastne čokoholike, združitev hrustljave zunanjosti in mehke, puhaste sredice pa tudi tiste, ki v magične moči čokolade pogosto dvomijo.

Recept je v resnici precej preprost – najprej moraš pripraviti brownieje. Jaz sem jih pripravila po TEM receptu, previdna pa moraš biti samo pri višini, saj se mora ta vsaj približno ujemati z globino modela za čokolado. Medtem, ko se bodo brownieji hladili, s stopljeno čokolado najprej prelij spodnji del modela in ga postavi v hladilnik, da se čokolada povsem strdi. Nato iz brownieja izreži kos v velikosti modela in ga postavi na spodnjo, strjeno plast čokolade. Zdaj preostanek staljene čokolade prelij čez brownie in vse skupaj še za kakšne dobre pol ure postavi v hladilnik, da se popolnoma strdi.
In to je v resnici to.
Ilustracija: Freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Napiši svoj odgovor

Nalagam
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Izi pizi recept za tisto viralno debelo polnjeno čokolado, ki se je lahko lotiš tudi z nekaj osnovnimi sestavinami