Po tem, ko vas je prejšnji teden precej navdušil recept za polnjeno tiramisu čokolado (in to čisto upravičeno, ker je res to die for!), sem nočne urice med dojenjem v zadnjem tednu izkoristila za iskanje novih idej in okusov, ki bi jih še lahko zapakirala med dve plasti čokolade. V petek se mi je na prvi strani potem pojavila fotografija debele brownie čokolade, kar me je spodbudilo, da sem se ta vikend lotila še te različice. Tale čokoladno-čokoladna kombinacija bo zagotovo prepričala vse strastne čokoholike, združitev hrustljave zunanjosti in mehke, puhaste sredice pa tudi tiste, ki v magične moči čokolade pogosto dvomijo.

Recept je v resnici precej preprost – najprej moraš pripraviti brownieje. Jaz sem jih pripravila po TEM receptu, previdna pa moraš biti samo pri višini, saj se mora ta vsaj približno ujemati z globino modela za čokolado. Medtem, ko se bodo brownieji hladili, s stopljeno čokolado najprej prelij spodnji del modela in ga postavi v hladilnik, da se čokolada povsem strdi. Nato iz brownieja izreži kos v velikosti modela in ga postavi na spodnjo, strjeno plast čokolade. Zdaj preostanek staljene čokolade prelij čez brownie in vse skupaj še za kakšne dobre pol ure postavi v hladilnik, da se popolnoma strdi.
In to je v resnici to.
Ilustracija: Freepik
Ful me zanima, kaj si misliš o tem.
Prikaži komentarje / pusti svoj komentar