Kombinacija cimeta in jabolk je eden tistih znanilcev jeseni, katere se razveselimo tudi največji navijači poletnih počitnic. V resnici si tale jesenski čajček pripravljam že celo poletje, saj kombinacija sestavin v njem ne pričara le odličnega okusa, ampak tudi pravi ‘super-boost‘ za tvoj imunski sistem.
TAKO si ga v že nekaj minutah pripraviš sama:
POTREBUJEŠ:
1 liter vode
1 rdeče jabolko, narezano na četrtine
2 cimetovi palčki
8 klinčkov
¼ čajne žličke kurkume
2 cm ingverja
1 pest mete
1 limona
¼ čajne žličke mletega kardamoma
Med
PRIPRAVIŠ SI GA TAKO:
1. V vodo dodaj jabolko, cimet, klinčke, kurkumo, ingver, meto in kardamom.
2. Zdaj noter stisni polovico limone, preostalo polovico pa nareži na manjše koščke.
3. Počakaj, da zavre, nato pa čaj pokrij. Na majhnem ognju naj vre približno 10 minut.
4. Čaj prelij v skodelico in počakaj, da se malce ohladi. Nato v vsako skodelico dodaj med po želji.
Image by Freepik
Ful me zanima, kaj si misliš o tem.
Prikaži komentarje / pusti svoj komentar