Loading

Trik za vse s kupom skodelic, ki se jih ne želijo znebiti, in brez prostora v omari

Pa ne mooooooreš, no! Kako (in zakaj) na to nisem pomislila že prej?

Moje ime je Kaja in imam obsesijo s skodelicami. Ljubezen me drži še iz srednje šole in v moji zbirki je tudi kar nekaj takšnih, ki štejejo 20+ let (pa tudi nekaj takšnih, ki jim manjka ročaj, ampak se jih pač nikakor ne morem znebiti in tako vztrajno upam na trenutek, ko bom imela dovolj potrpljenja, da ga profesionalno obnovim).

Ne vem, ali smo o tem že kdaj govorili, ampak res res res obožujem svoje čajne rituale. In to vsak dan bolj. Zdaj, ko sem mamica, si ob večerih, ko Vanček zaspi, vedno skuham čajček in ga z neverjetnim užitkom spijem ob filmu ali seriji. Vsak. Večer. Brez. Izjeme.

No, in zdaj poznate tudi razlog, zakaj je kup skodelic pri nas doma nuja. Ker … ena je tista, v kateri pijem svoj večerni čajček (konkretna bež skodelica z medvedkom), potem je tu tista, v kateri si privoščim dopoldanski chai late (skodelica z dvojim dnom v obliki medvedka), pa tista, iz katere čajček pijem med delom (mega skodelica na rožice, v katero gre skoraj liter tekočine), in potem so tu še Anejeve, pa tiste, ki so namenjene gostom, da tistih, iz katerih pijem kavo niti ne omenim.

Živiva v garsonjeri, pa so kljub temu tri police v najinem domu namenjene skodelicam. Toliko o tem.

Ko sem na Instagramu naletela na trik, kako enostavno optimizirati shranjevanje skodelic, sem veselo pristrigla z ušesi in moram priznati, da je trik res posrečen.

Čeprav se ga lahko lotiš le v primeru, ko imaš set 4 (ali več) enakih skodelic, verjamem, da bo marsikomu prišel prav. Meni ne, ker v moji zbirki nista niti dve skodelici enaki, ampak marsikomu pa.

Zakaj torej gre? Poglej si v posnetku:

Skodelice torej zložiš na krožniček tako, da skodelice ležijo na boku. Nato ročaj ene nekako zagozdiš v notranjost druge skodelice, da nastane nekakšna vetrnica. 

Moraš priznati, da je ideja skajno zanimiva, zanima pa me, ali se je boš lotila tudi pri sebi doma. 😉 

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Trik za vse s kupom skodelic, ki se jih ne želijo znebiti, in brez prostora v omari