Loading

VIDEO: Ne vem, ali veš, ampak s to 20-minutno vadbo Klare Leben boš imela zdravo in lepo telo do avgusta

Živijo, moje ime je Kaja in sem takšna vsesplošna neroda. V življenju, v športu, v kuhanju … povsod.

Kar s sabo prinese tudi neki čuden strah pred športno aktivnostjo. Pred vožnjo s kolesom, na primer. Razlog se seveda skriva v dejstvu, da sem tolikokrat že pristala v grmu, v katerega nisem bila namenjena.

Ali pa pred kakšno vadbo na blazini, ker na koncu vedno pristanem v postelji z neko čudno poškodbo hrbta ali pa nepojasnjenim strašanskim ‘muskl fibrom’, zaradi katerega se še teden dni težko prebijem do stranišča.

Potem sem si lani, približno štiri mesece po carskem rezu, kupila dostop do InBed studia Klare Leben and let me tell you something … I was inlove.

Pridno sem telovadila, vse dokler v februarju nisem začela z novim postopkom umetne oploditve. Tudi po tem sem si obljubila, da bom vadbo nadaljevala, a v mojih nosečnostih me vedno spremlja nekakšen strah pred tem, da bom naredila kaj narobe in da … no, saj veš.

Kar sem želela povedati, je, da sem totalno nešporten tip, ki ob vsaki vadbi obupa po dveh ali treh dneh, inbed vadba pa me je tako zelo navdušila, da jo zdaj kar precej pogrešam in v resnici že komaj čakam, da se jo bom mirne volje in vesti lahko znova lotila.

Kaj je torej njena skrivnost, da še tako nevešče in nezainteresirane športnike navduši nad vadbo?

Vsak vaditelj na podlagi svoje izobrazbe in hkrati osebnih izkušenj ustvari svoj način vodenja. In jaz sem oseba, ki se zelo hitro vsega naveliča, ji postane dolgčas, in če v nečem ne uživam, bom morda zdržala dva dni, potem pa se ne bom nikoli več vrnila. In zato svoje vadbe sestavim čim bolj dinamično, ustvarjalno in hkrati (vsaj zame) ravno prav intenzivne, da naslednji dan hočem še. Moj cilj je ustvarjati vadbo, h kateri se radi vračamo in zaradi katere dobimo drugačen pogled na svoje telo, na gibanje, prehrano,” je o vadbi, katero objavlja v svojem InBed spletnem studiu, povedala moja all-time favourite vaditeljica Klara Leben, ki se prav v tem trenutku posveča ustvarjanju novih vsebin za svoj poletni Bikini Ready program, do katerega lahko dostopajo vse članice njenega spletnega studia.

Trenutno na inbed spletnem studiu poteka Bikini Ready 2.0 program, ki traja 3 mesece. In ja tudi sama ga delam sproti. Te izzivi so ravno tako zame, kot za vadeče in so tudi meni v izziv. In v programu je po dnevih sestavljeno, kakšno gibanje nas čaka na specifičen dan in omogoča tudi to svobodo izbire, da namesto vadbe izbereš nekaj drugega kot npr. sprehod, tek, tenis, badminton itd.. Karkoli imaš rad. Ker si samo na ta način lahko konsistenten NA DOLGI ROK. Če razložim ‘po domače’, je vsak nov gib nova komunikacija z našimi možgani. In vsak ustaljen gib utrjuje to pot. Zato menim, da je super, da raziskujemo različne načine gibanja. Za moč, za gibljivost, za zabavo, za druženje, za ravnotežje, za povezovanje z naravo.

Posebnost njene vadbe in obenem tudi velik razlog, zakaj so nad njo navdušene tudi številne Slovenke, se namreč skrivata v mentaliteti, ki jo Klara zagovarja; raje vsaki dan 20 minut, kot enkrat na teden na vse ali nič.

Vem, da smo vsi že 1000x slišali, da je konsistenca ključ, in zame je res. Jaz vadbe danes ne dojemam več samo kot ‘kurjenje kalorij’, ampak kot 20 minut v dnevu, ko se ne glede na to, kaj se mi dogaja v življenju, vzamem čas za gibanje. In največji dar vadbe je, kako nas zastavi za ostale ure dneva. Kako se posledično počutimo, kakšne odločitve sprejemamo… Zato vsak dan malo, po malo. Kakšne rezultate prinaša inbed vadba in sam pristop, pa si lahko pogledate in preberete na naši spletni strani,” je povedala.

In kar je najbolje … nič ni narobe s tem, da vadbo prilagodiš svojemu urniku, počutju ali vremenu.

Jaz ne treniram čisto vsak dan, ampak bi rekla v 80-90% ja. Imam dneve, ko grem raje na sprehod in čisto iskreno tudi kak dan, ko se ne premaknem iz kavča. Tisto, ko veš, da bi ti vadba pomagala in popolnoma spremenila počutje, pa se kar ne moreš spravit… Ja, tudi jaz imam od časa, do časa “ta sindrom” hehe. Ampak to je življenje, niha nam razpoloženje, motivacija etc. In imam dneve, ko se mi RES ne da. Sej smo vsi samo ljudje,” pojasnjuje.

Če še vedno nisi čisto prepričana, da je takšna vadba zate, ji lahko priložnost daš v spodnjem posnetku:

In potem je tu še prehrana. Številni so prepričani, da je prav pravilna prehrana zadolžena za levji delež uspešnih rezultatov, kar mnoge obremenjuje.

Težko je stopiti stran od prepričanja, da je za telesno spremembo treba pograbiti po dietah in intenzivnih telovadnih režimih. In ko začutimo željo po spremembi seveda najprej sežemo po tem principu- znova in znova. Ne vprašamo pa se, kako sem na prvem mestu prišla na točko nezadovoljstva v svojem telesu? Zakaj ima hrana tako veliko moč nad mano? In če imaš dovolj te bitke sama s sabo ‘mogla bit jest manj, trenirat še več, pa vprašanj zakaj mi ne uspe, če se pa tako zelo trudim?’,” je prepričana Klara.

Tematika prehrane mi je v preteklosti predstavljala veliko stisko, zato se ji v spletnem studiu posvečamo, ne preko receptov, ampak preko pomembnih tematik, ki so ključne za zdrav odnos s hrano. Kdaj je odnos nezdrav? Ko je hrana središče našega življenja, nas obremenjuje. Ko hrano ločujemo na dobro in slabo in imamo na podlagi tega dobre ali slabe dneve, ko se hrane bojimo in imamo morda celo občutek izgube nadzora nad samim sabo, ko začnemo jesti. Preko video vsebin na spletnem studiu pridobiš razumevanje zakaj imaš tak odnos s hrano, zakaj se hrane ni treba bat in kako zaupat sebi in svojemu telesu,” še pojasnjuje.

Image by freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    VIDEO: Ne vem, ali veš, ampak s to 20-minutno vadbo Klare Leben boš imela zdravo in lepo telo do avgusta