TOP ideja za DIY božično jelko iz lesa (+POSTOPEK)

Obljubim, da boš že s postopkom v tole ustvarjanje prepričala tudi njega. 😉

Čeprav tradicija postavljanja božičnega drevesca veleva, da se okrasi komaj v drugi polovici decembra, bi jaz svoje najraje postavila že novembra.

Ampak ker moj Anej temu veselo nasprotuje, sem ga v božično vzdušje konec novembra zvabila pod ustvarjalno pretvezo, v kateri je – ne glede na to, kaj reče – užival tudi sam.

Lotila sva se božične smrečice iz vejevja, celoten projekt pa mi je na koncu k srcu prirasel zato, ker sva na njem združila nekaj ‘mojega’ in nekaj ‘njegovega’. Ustvarila sva smrečico ‘iz vseh vetrov’, prepletenih slogov, a obenem tako zelo harmoničnih …

Potrebovala boš:

  • suhe veje različnih velikosti
  • leseno palico premera 13 mm
  • vrtalni stroj
  • vrtalni sveder premera najmanj 12 mm
  • božično okrasje
  • silikonsko lepilo

Postopek:

Veje uredi in jih razdeli tako, da si sledijo od največje k najmanjši. Najdaljše veje naj bodo najdebelejše, zgornje, krajše veje, pa tanjše.

Za boljšo učinkovitost, lahko več daljših vej z žagico narežeš na prilagojene dolžine.

V sredino vej izvrtaj luknjo. Če je tvoj vrtalni sveder nekoliko manjšega obsega kot osrednja palica, luknjo poglobi.

Ko si pripravila vse palice, začni z nanašanjem palic na osrednjo palico. Najprej na palico preko luknje nanesi najdebelejšo, spodnjo palico. Nato nadaljuj po vrstnem redu od največje do najmanjše.

Ko dosežeš želeno višino, osrednjo palico odreži tako, da boš na vrh smrečice lahko nadela zgornji okras.

Zdaj smrečico okrasi z božičnim okrasjem. S silikonskim lepilom lahko na veje nalepiš storže ali manjše smrekove vejice. Smrečico lahko okrasiš tudi z umetnim snegom, ki ga kupiš v ustvarjalni trgovini.

Skrivnosti ustvarjalcev: Rezultat bo najboljši, če boš uporabila veje bolj ploščate oblike. Smrečico lahko sestaviš tudi samo iz manjših vejic, vendar boš v tem primeru morala izdelati tudi podstavek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *