Poskusi KAVO z mlekom praženih lešnikov, kokosa in konopljinih semen (5-minuten RECEPT)

Ja, dobro je vsaj toliko, kot se sliši! 😍

Pogrešaš svojo najljubšo kavico v svojem najljubšem lokalu? Če ne želiš čakati ravno na maj (ker: Zakaaaaaaj, čakala bi na maaaaaaaj?), lahko s svojo kavico eksperimentiraš tudi doma, … in to na popolnoma drugačen način, kot si to počela zdaj.

V priljubljenih kavarnicah ala Starbucks okuse svojih kav popestrijo njihovi slavni sirupi, skupnost navdušenk nad zdravim življenjem pa prisega na mešanje okusov z mlekom, ki je v resnici (skoraj) tako preprosto, kot mešanje sirupa.

Spodnji recept tako ni le zelooo slasten, ampak tudi bogat z dobrimi hranili, namesto s kavico pa ga lahko z lahkoto zmešaš tudi s svojo najljubšo granolo.

Print

Mleko praženih lešnikov, kokosa in konopljinih semen (5-minuten RECEPT)

0.0 rating
  • V
  • VG
  • DF
Preprost recept za hranilno mleko praženih lešnikov, kokosa in konopljinih semen.
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:10 mins
  • Cook Time:5 mins

Nutrition per portion

Ingredients
  • 1 skodelica kokosove moke ali čipsa
  • 1 skodelica lešnikov
  • 1/2 skodelice konopljinih semen
  • 1 datelj
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • Ščepec cimeta
  • 5 skodelic vode
Method
Nežno popraži kokosov čips (ali kokosove moke) in lešnike. Pri tem bodi pazljiva, da jih ne zažgeš.
Ko so lešniki in kokos popraženi, jih skupaj s preostankom sestavin dodaj v mikser in temeljito zmiksaj.
Uporabi kuhinjsko krpo ali tetra plenico ter iz sestavin popolnoma iztisni tekočino.
Rastlinsko mleko shrani v steklenico, katero v hladilniku lahko hraniš do pet dni.

Če te morda zanima – sama uporabljam konopljina semena slovenske blagovne znamke Hempika. Zakaj ravno te? Ker vem, da so 100% kakovostne, in ker so BIO.

Najdeš jih tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *