Pripravljala sem jih ta vikend – in če so uspele meni, bodo zagotovo tudi tebi!
Nikakor ne želim skriti dejstva, da mi prva runda ni ravno uspela – no, prve tri so bile slastne, ostale pa v notranjosti tekoče. 🙊 Ampak po ponovnem poskusu mi je uspelo, in to v nuuuuulo!
Ker sem miške pripravljala prvič, recept pa me je totalno navdušil, sem ga želela deliti tudi s teboj! 😍 Prvotnega sem sicer našla na spletni strani Aninakuhinja, spodnjega pa sem čiiiisto malce prilagodila po svoje.

TOP recept za slastne jogurtove miške (narejene v 15 minutah!)
Ingredients
- 1 lonček navadnega jogurta
- 200 gramov bele moke
- 1 jajce
- 2 paketka vanilijevega sladkorja
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 1 žlica ruma (ali Baileysa)
- limonina lupinica 1/2 limone
- ščepec cimeta
- sladkor v prahu
Method
- Jajce in sladkor hitro zmiksaj z mešalnikom, da masa postane svetlo rumena. Dodaj še preostale sestavine in na hitro zmiksaj - ravno toliko, da se sestavine med seboj povežejo.
- Zmes pusti počivati približno 10 minut.
- Ko se olje segreje, vanj postavi žličke zmesi. Miške cvri do srednje rjave barve. Če boš miške cvrla v loncu, upoštevaj, da bo olje na začetku bolj hladno, kot kasneje, zato bodo prve miške pripravljene, ko bo njihova barva svetlo rjava.
- Še vroče miške potresi s sladkorjem v prahu.
Ko ne boš mogla odpreti kozarca za vlaganje, naredi TOLE (in uspelo ti bo!)
