Obožuješ Nutello, vendar se z vsako zajeto žlico tvoja slaba vest le še povečuje? Doma poskusi tale preprost lešnikov namaz, ki si ga lahko kadarkoli privoščiš brez slabe vesti.
Če sem čisto iskrena, Anej nad tole mojo domačo Nutello ni bil prav preveč navdušen. Ampak, roko na srce … njega težko navduši sladica, v kateri ni vsaj pol tone sladkorja, zato si tega komentarja ne jemljem osebno. 🙂
Meni je namaz TOP, in če tudi sama rada poskušaš zdrave različice reeees nezdravih prigrizkov, potem je tole (skoraj) zagotovo zate. 🙂

Domača Nutella iz 3 sestavin (brez sladkorja)
Ingredients
- 3 žlice kakava
- 4 žlice javorjevega sirupa
- 300 g lešnikov
Method
Lešnike približno 10 minut praži na 180 stopinjah. Ko so lešniki popraženi, jih povaljaj med dlanmi v prtičku, da rjava lupina odpade.
Lešnike v blenderju zmiksaj v gladko pasto. Med miksanjem boš lešnike vsake toliko morala odstraniti iz površine in jih premešati proti sredini.
Ko nastane gladka masa, dodaj še kakav in javorjev sirup, ter ponovno zmešaj.
Tako pripravljen namaz hrani v hladilniku.
Ko ne boš mogla odpreti kozarca za vlaganje, naredi TOLE (in uspelo ti bo!)
