Ko boš poskusila te, brownijev sploh ne boš več delala drugače.
Ta recept spada v mojo mesečno kvoto kuhinjskih podvigov, ki jih redno pripravljam za blagovno znamko Bimed, a ker me je tako zelo navdušil, ga želim deliti tudi s tabo. 🙂
Prvič sem jih pripravila preteklo soboto, ko sva z Anejem na kosilu gostila draga prijatelja Blaža in Ivo, ki sta sicer precej zahtevna gurmanska kritika.
Kar še posebej velja za Blaža, ker – bodimo sikreni – ima pač veliko raje kakšno dobro Fiorentino kot moje veganske poskuse, pa vendar je te brownije zmazal kot za šalo. Kar zagtovo pomeni, da so dobri, m? ❤️
Izvoli recept, če jih morda želiš poskusiti tudi ti:

Veganski BROWNIJI brez peke (iz 5 sestavin)
- V
- VG
- GF
Ingredients
- 13 medjool datljev Bimed
- 1/2 skodelice Tahina (uporabiš lahko tudi mandljevo ali arašidovo maslo)
- 6 žlic kakava
- 1/4 žličke soli
- 150g stopljene temne čokolade
Method
V mikserju zmešaj datlje in tahin, dokler ne nastane kompaktna masa.
Dodaj kakav in ponovno zmiksaj, da se sestavine popolnoma zmešajo.
S peki papirjem prekrij posodo, v katero boš prenesli maso. Maso s prsti ‘poteptaj’ tako, da dobi obliko in jo postavi v hladilnik.
Po približno 30 minutah, maso v pekaču zdaj razreži na 8 enakomernih kosov (po želji, lahko narediš tudi manjše koščke).
Stopi čokolado, in vsak košček posebej v njej povaljaj.
Počakaj, da se čokolada strdi in posuj s soljo.
V hladilniku jih lahko hraniš tudi 5 dni.