RECEPT: Veganski BROWNIJI brez peke (iz 5 sestavin)

Ko boš poskusila te, brownijev sploh ne boš več delala drugače.

Ta recept spada v mojo mesečno kvoto kuhinjskih podvigov, ki jih redno pripravljam za blagovno znamko Bimed, a ker me je tako zelo navdušil, ga želim deliti tudi s tabo. 🙂

Prvič sem jih pripravila preteklo soboto, ko sva z Anejem na kosilu gostila draga prijatelja Blaža in Ivo, ki sta sicer precej zahtevna gurmanska kritika.

Kar še posebej velja za Blaža, ker – bodimo sikreni – ima pač veliko raje kakšno dobro Fiorentino kot moje veganske poskuse, pa vendar je te brownije zmazal kot za šalo. Kar zagtovo pomeni, da so dobri, m? ❤️

Izvoli recept, če jih morda želiš poskusiti tudi ti:

Print

Veganski BROWNIJI brez peke (iz 5 sestavin)

by:

0.0 rating
  • V
  • VG
  • GF
Veganski browniji brez peke (iz samo 5 sestavin)
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:5 mins
  • Cook Time:5 mins
  • Serves:8
  • Freezable:Yes

Nutrition per portion

Ingredients
  • 13 medjool datljev Bimed
  • 1/2 skodelice Tahina (uporabiš lahko tudi mandljevo ali arašidovo maslo)
  • 6 žlic kakava
  • 1/4 žličke soli
  • 150g stopljene temne čokolade
Method

V mikserju zmešaj datlje in tahin, dokler ne nastane kompaktna masa.

Dodaj kakav in ponovno zmiksaj, da se sestavine popolnoma zmešajo.

S peki papirjem prekrij posodo, v katero boš prenesli maso. Maso s prsti ‘poteptaj’ tako, da dobi obliko in jo postavi v hladilnik.

Po približno 30 minutah, maso v pekaču zdaj razreži na 8 enakomernih kosov (po želji, lahko narediš tudi manjše koščke).

Stopi čokolado, in vsak košček posebej v njej povaljaj.

Počakaj, da se čokolada strdi in posuj s soljo.

V hladilniku jih lahko hraniš tudi 5 dni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *