Izvoli RECEPT za res dobre brezglutenske bagelse (iz 3 sestavin)

Do zdaj mi še nič brezglutenskega ni uspelo, in priznam, tudi od tega recepta nisem kaj dosti pričakovala, potem pa … sem jih pekla dvakrat v enem dnevu, ker sem jih tako hitro pojedla.

Odkar pomnim, mi nagaja želodec. Krči, napihnjenost, bolečine, … poskusila sem pravzaprav že vse. Na dieti brez glutena, laktoze, kisa in sladkorja sem bila že kot najstnica, potem sem poskusila prehrano brez surovega sadja in zelenjave, pa tudi tisto popolnoma brez omejitev.

Predvsem v zadnjem času se je slednja izkazala za najmanj primerno. V zadnje pol leta sem se praktično vsak dan na postelji zvijala zaradi krčev, moja napihnjenost pa je počasi prerasla na obseg nosečnice v petem mesecu.

Ker sem vedela, da je stvarem treba narediti konec, sem se ponovno lotila brezglutenske diete, in priznati moram, da se po mesecu dni že veliko bolje počutim.

Nazadnje sem reeeees močne krče doživela pretekli teden, ko sem po sobotni peki z Julijo, ko sva se lotili TE jabolčne pite, pojedla dva koščka najinega (glutenskega) peciva, stvar pa se je, no, kot si lahko misliš, klavrno končala.

Ampak da se vrnem k bistvu. Če si kdaj poskusila brezglutenski kruh, potem verjetno veš, da je tudi ta bolj bogi. Prav zato tudi v ta recept nisem polagala prav velikih upov, vendar me je na koncu res pozitivno presenetil.

Aja, pa še tole. Jaz sem totalno zaljubljena v borovničeve bagelse, lahko pa si maso pred peko popestriš s semeni, sirom, šunko, … skratka z vsem, kar ti v tistem trenutku zadiši.

Poskusi jih:

Print

Brezglutenski bagelsi iz 3 sestavin

0.0 rating
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:10 mins
  • Cook Time:25 mins

Nutrition per portion

Ingredients
  • 1 skodelica + 1 žlica moke (lahko tudi brezglutensko)
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1/2 čajna žlička soli
  • 1 skodelica grškega jogurta
  • Beljak za premaz
Method
1. Pečico segrej na 190 stopinj Celzija. 2. Zmešaj moko, pecilni prašek in sol, dokler sestavine niso popolnoma zmešane. 3. Dodaj grški jogurt in dobro premešaj, dokler ne nastane kompaktna masa. 4. Maso zdaj postavi v posodo, pokrij s kuhinjsko krpo in za 10 minut položi v hladilnik. 5. Med tem časom pomokaj površino, na kateri boš oblikovala bagelse. 6. Maso oblikuj v večjo kroglo, in jo razdeli na štiri enakomerne dele. 7. Iz vsakega dela oblikuj kačo in jo zavij v krog tako, da je na sredini luknja. 8. Premaži z jajčnim beljakom in na 190 stopinjah peci 25 minut. 9. Bagelse lahko popestriš s sezamom, borovnicami, sirom oz. katerimkoli dodatkom po želji.

Če imaš težave s spanjem, banano pripravi TAKO (spala boš kot top)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *