Preprost RECEPT za slastne bučne njoke, ki VEDNO uspejo

Skoraj prepričana sem, da nisi vedela, da je priprava bučnih njokov tako noro preprosta!

Priznam, da sem navdih za tale recept našla v meni zelo ljubi kuharici z naslovom Toplo priporočamo, avtorice Darje Končarevič. Po njenem receptu sem jih večkrat pripravljala za razna družinska kosila, ko sem s preprosto jedjo želela očarati povabljence.

No, potem sem počasi receptu začela dodajati sestavine, za katere se mi je zdelo, da bi se odlično podale k jesenskemu okusu buče.

Preveri, kako jih pripravim:

Print

Preprosti njoki iz buče, ki vedno uspejo

0.0 rating

Nutrition per portion

Ingredients
  • 1 velika hokaido buča
  • 1 jajce
  • 150 g parmezana
  • približno 50 žlic moke
  • Muškatni orešček
  • Sol in poper
  • Med
  • Sladka paprika
Method
  1. Hokaido bučo očisti in jo nareži na koščke. Pokapaj jo z olivnim oljem, osoli, popopraj in začini s sladko papriko.
  2. Postavi jo na pekač in pri 180 stopinjah peci približno pol ure.
  3. Spečeno bučo vzemi iz pečice in jo z miksarjem zmiksaj v gladko maso. Dodaj dve žlici medu in premešaj.
  4. Počakaj, da se ohladi in dodaj jajce, parmezan ter moko po žlicah.
  5. Na pomokani površini iz mase oblikuj kačo ter iz nje nareži njoke.
  6. Tako pripravljene njoke lahko kar takoj skuhaš v slanem kropu ali pa jih zamrzneš in si jih tako prihraniš še za kakšno kosilo.

Italijani pravijo: Najboljši picopek na svetu dela le uro vožnje iz Ljubljane (točno, kje)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *