Skoraj prepričana sem, da nisi vedela, da je priprava bučnih njokov tako noro preprosta!
Priznam, da sem navdih za tale recept našla v meni zelo ljubi kuharici z naslovom Toplo priporočamo, avtorice Darje Končarevič. Po njenem receptu sem jih večkrat pripravljala za razna družinska kosila, ko sem s preprosto jedjo želela očarati povabljence.
No, potem sem počasi receptu začela dodajati sestavine, za katere se mi je zdelo, da bi se odlično podale k jesenskemu okusu buče.
Preveri, kako jih pripravim:

Preprosti njoki iz buče, ki vedno uspejo
Ingredients
- 1 velika hokaido buča
- 1 jajce
- 150 g parmezana
- približno 50 žlic moke
- Muškatni orešček
- Sol in poper
- Med
- Sladka paprika
Method
- Hokaido bučo očisti in jo nareži na koščke. Pokapaj jo z olivnim oljem, osoli, popopraj in začini s sladko papriko.
- Postavi jo na pekač in pri 180 stopinjah peci približno pol ure.
- Spečeno bučo vzemi iz pečice in jo z miksarjem zmiksaj v gladko maso. Dodaj dve žlici medu in premešaj.
- Počakaj, da se ohladi in dodaj jajce, parmezan ter moko po žlicah.
- Na pomokani površini iz mase oblikuj kačo ter iz nje nareži njoke.
- Tako pripravljene njoke lahko kar takoj skuhaš v slanem kropu ali pa jih zamrzneš in si jih tako prihraniš še za kakšno kosilo.
Italijani pravijo: Najboljši picopek na svetu dela le uro vožnje iz Ljubljane (točno, kje)
