Naj tvoje stanovanje zadiši po jeseni. ❤️
Obožujem kombinacijo jabolk in cimeta, in to ne samo v hladnem delu leta.
Preko celega leta si namreč z velikim veseljem pripravljam tudi TA čajček po receptu Kurtney Kardashian (ker je slasten tudi hladen). Link do recepta najdeš tukaj -≥ Čaj iz JABOLK, ki bo to jesen 100% tvoj najljubši (preprost RECEPT).
Če tudi tebi diši cimet in jabolka, pa si ta vikend obvezno pripravi ta slasten jesenski kruhek:
Potrebovala boš:
- 2 skodelici jabolk (na tanko narezanih na drobne kose)
- ½ skodelice stopljenega masla
- ¾ skodelice sladkorja
- ½ skodelice mleka
- 2 jajci
- 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta
- 2 skodelici moke (večnamenske)
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- ščep soli
Za drobljenec:
- 6 žlic masla (narezanega na kocke)
- ½ skodelice večnamenske moke
- 1/3 skodelice sladkorja
- 1 žlica cimeta
Tako ga pripraviš:
1. Pečico segrej na 180 stopinj.
2. Olupi jaboka in jih razreži na tanke, majhne kose.
3. Za kruh zmešaj skupaj maslo in sladkor, dodaj mleko, jajca in vanilijo. Vsuj suhe sestavine: moko, sol in pecilni prašek. Nazadnje dodaj v maso jabolka in jih vmešaj z žlico.
4. Pripravi drobljenec. Trdo maslo razreži na majhne kocke in dodaj ostale sestavine za drobljenec. Zmešaj v mešalniku.
5. Zdaj boš vse skupaj preložila v pekač. Izberi globok pekač ali celo potičnik oziroma model za pečenje kruha. Obloži ga s peki papirjem ali premaži z maslom. Nato najprej zlij vanj polovico mešanice za kruh in jo potresi s polovico drobljenca. Vlij še drugo polovico mase in po vrhu daj preostali drobljenec.
6. Vse skupaj daj v ogreto pečico za 1 uro in 10 minut. Ko meniš, da je kruh pečen, vanj potisni zobotrebec. Če izvlečeš čistega, je pečen, če se masa prijema nanj, pusti še nekaj minut.
7. Ko je kruh pečen ga vzemi iz pečice in 10 minut pusti v pekaču. Vzemi ga iz pekača in pusti hladiti še pol ure.
Preprost RECEPT za slastne bučne njoke, ki VEDNO uspejo

Vir: Cosmopolitan.si
Fotografije: Unsplash.com