Loading

30 let sem potrebovala, da sem odkrila TRIK, ki moje kodre naredi sijoče in definirane

In za to res ni potrebna vesoljna znanost. Samo 1 super preprost recept, ki se ga lahko lotiš že danes.

Prvih 20 let svojega življenja sem svoje kodre krotila s fenom in krtačo, včasih, ko je bilo res hudo, je na pomoč priskočil tudi likalnik za lase.

Potem se mi na neki točki preprosto ni več dalo ukvarjati z ravnanjem, in ugotovila sem, da imam v resnici zares kodraste lase. Morda je težko verjeti, ampak pod vsemi temi pritiski krtač in preparatov za svilnato gladke lase, tega res nisem vedela.

In ko sem videla prvi svedrček, sem si seveda zaželela, da se lepi kodri ne bi skrivali le na zatilju, ampak divjo poplesovali po celi moji glavi.

Kar nekaj časa je preteklo, preden sem ugotovila, kaj moram z njimi početi, in zdaj, ko sem končno našla pravi recept, ga želim deliti s teboj.

Skrivnost lepih kodrov se namreč skriva v rožmarinovi vodi, ki jo lahko pripraviš sama doma.

Tako jo pripraviš sama:

Dve ali tri vejice rožmarina prelij z 2 decilitra vrele vode in počakaj 10 minut, preden mešanico precediš. Ohlajeno mešanico nato prelij v stekleničko s pršilko.

Vsako jutro, ko sem zbudim s totalno zaležano pričesko, si lasje pošpricam z rožmarinovo vodo, počakam, in kodri spet postanejo definirani in lesketajoči.

Zakaj je rožmarinova voda še dobra?

V preteklosti naj bi se rožmarinova voda uporabljala za naravno nego las, predvsem za preprečevanje izpadanja. Prav tako naj bi prispevala k prekrvavitvi lasišča in pomagala pri pospeševanju rasti las, deluje pa tudi protivnetno, kar pomeni, da ti lahko pomaga v primerih, ko je tvoje lasišče razdraženo.

Veliko lepše kodre pa imam tudi zaradi uporabe izdelkov Moroccanoil. Za nego svojih las uporabljam celo linijo izdelkov; šampon, balzam, kremo za definicijo kodrov in njihovo svetovno znano olje.

Za razliko od drugih izdelkov, ki niso specifično namenjeni negi kodrastih las, izdelki Moroccanoil las ne obtežijo, prav tako pa jih ne naredijo ‘preveč lahke’. Kodri ostanejo definirani tudi do 5 dni, kar pa je, če imaš kodraste lase, lahko že pravi mali čudež.

To je linija, ki jo uporabljam:

Več o njih si lahko prebreš na njigovi IG strani tukaj

Foto: Aleksandra Saša Prelesnik, Image by Freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    30 let sem potrebovala, da sem odkrila TRIK, ki moje kodre naredi sijoče in definirane