Moj zlati fantek je včeraj upihnil 2. svečko na svoji rojstnodnevni tortici in kar težko verjamem, da nam tale eksplozivna bučka že dve leti lepša dni. Lagala bi, če bi rekla, da so zadnji dnevi lahki, vendar bi lagala tudi, če bi rekla, da lepi trenutki ne odtehtajo za vse njegove izbruhe trme in uveljavljanja svojega prav. Terrible twos so tu … in tu so ‘at its finest’. 😀
Ker še vedno živimo v mini stanovanju, v katerem bi le s težavo gostili rojstnodnevno praznovanje, si je Anej zamislil, da Vanu pripravi prav posebno doživetje, zato so se s prijatelji in otroci odpravili z vlakom v Bohinjski Bistrico v vodni park. Za zraven je vsakemu otroku in staršu pripravil lonček pašte s tuno, tramezzin z mortadelo, frutabelo in sokec, doma pa smo po njihovi vrnitvi razrezali le torto in spili kakšen kozarček.
Torto sem letos naročila pri Hani, ki na Instagramu ustvarja pod imenom Navihana sladkosneda, jaz pa sem tokrat pripravila cake-popse dveh vrst; običajne iz biskvita in maskarpone sira ter druge, pri katerih je osnova narejena iz piškota.
Skratka, da ne dolgovezim po nepotrebnem – sladica je 100% uspela, in to brez prevelikega truda, zato ti tu ponujam recept, ki ti bo prišel prav ob priložnostih, ko doma ne boš imela prav veliko sestavin (ali pa preveč piškotov, ki se jih boš želela znebiti).
Potrebovala boš:
– 250 g piškotov
– 350 g maskarpone sira (ali ABC sirčka)
– 150 g mlečnega kremnega namaza (jaz sem uporabila Karamelado, ki jo lahko kupiš pri slaščičarki Cimetovo dekle)
– 1 dl mleka
– vanilijeva pasta (po okusu)
– bela čokolada (za obliv)
– mlečna čokolada (za obliv)
– čokoladne mrvice (za dekoracijo)
Tako pa jih izdelaš:
Piškote najprej v blenderju zmelji v piškotne drobtine. Tem nato primešaj še druge sestavine, da nastane kompaktna masa. Če se ti zdi masa preveč suha, lahko dodaš še malo mleka, če pa je masa preveč mokra, dodaj še malo piškotnih drobtin. Maso postavi v hladilnik za vsaj 1 uro.
Zdaj iz mase oblikuj kroglice. Vsaka naj tehta približno 30 g. Tako oblikovane kroglice postavi za 1 uro v zamrzovalnik.
Zdaj je čas, da stopiš čokolado za obliv. Vanj najprej potoči palčko za cake popse ter jo nato zapičiš v kroglico. Nato v čokolado potočiš še celo kroglico in počakaš, da se čokolada strdi. Preko lahko potreseš tudi pisane mrvice.
Ful me zanima, kaj si misliš o tem.
Prikaži komentarje / pusti svoj komentar