Cel praznik se zgodi, ko na spletu naletiš na res dober recept ali trik kakšnega mojstra, ki res ve, kaj počne. Tako je Anej na začetku naših počitnic na Instagramu naletel na francoskega chefa Pierra Gagnaira, ki si je v preteklosti s kuho prislužil že 3 Michelinove zvezdice. V posnetku, ki ga v celoti delim spodaj, Pierre predstavi svojo t. i. l’express sauce oz. ekspresno omako, saj za pripravo potrebuješ le štiri osnovne sestavine, paše pa na praktično vsako jed.
Kot je v posnetku pojasnil Pierre, točnega recepta sicer ni, ker “moraš kuho vsake jedi začutiti“, so pa v osnovi za pripravo omake potrebne le štiri sestavine, ki morajo res biti kakovostne; približno žlica koncentrata paradižnika, žlica gorčice, 2 do 2,5 dl belega vina in enaka količina smetana za kuhanje. Postopek priprave je potem precej preprost; v manjšem loncu najprej zmešaj vse sestavine, potem pa jih kuhaj na nizkem ognju, da nastane izredno gladka in precej gosta zmes. “Bolj, kot bo omaka suha, boljša bo,” je chef še svetoval v posnetku. Sam postopek goščenja bo sicer trajal približno 10 minut, pri kuhi pa moraš biti previdna, da se ti omaka ne prismodi. Vse skupaj potem razredči s smetano, dobro premešaj, dodaj še kocko masla in omaka je nared.
Kako je omako pripravil kuharski velikan pa si lahko pogledaš v spodnjem posnetku:
Pa dober tek!
Ful me zanima, kaj si misliš o tem.
Prikaži komentarje / pusti svoj komentar