Loading

Recept: Delišs limonino-borovničeva torta, narejena v 1 posodi (brez jajc in mleka)

Nič ne pretiravam, če rečem, da mi peka res res res ne gre od rok. Nekaj popolnoma drugega so presne sladice, saj sem v pripravi teh prava mojstrica.

Kakorkoli – malce s tremo sem se lotila priprave te limonino-borovničeve torte, in če povem po pravici, v tale recept nisem polagala prevelikih upov, saj se je zdel predober, da bi bil resničen.

A včasih tudi Pinterest preseneti. Tale recept je res preprost, saj preizkušeno uspe tudi največjim pekarskim nesposobnežem (meni, torej), rezultat pa je nadvse sočna in okusna poletna tortica, ki jo bom letos zagotovo še večkrat pripravila.

Če te zanima, kako se je lotiti …

Potrebovala boš:

1 1/2 skodelice moke

1 skodelica sladkorja

1/4 čajne žličke soli

1 čajna žlička pecilnega praška

1 čajna žlička kisa

5 jedilnih žlic olivnega olja

3/4 skodelice vode

1/4 skodelice limoninega soka

1 čajna žlička vanilijeve arome

1/2 skodelice borovnic

Za frosting:

3 jedilne žlice sirnega kremnega namaza

1 1/2 jedilne žlice stopljenega masla

2/3 skodelice sladkorja v prahu (jaz sem uporabila 2 vrečki vanilijevega sladkorja, pa je bilo ravno tako super).

Postopek:

Postopek v resnici ne bi moral biti bolj preprost. V posodi najprej zmešaj suhe sestavine, nato dodaj še mokre in vse skupaj dobro premešaj.

Maso nato vlij v model za torte premera 20 centimetrov in pri 180 stopinjah peci med 35 in 40 minut.

Pusti, da se masa ohladi, nato pa jo premaži s frostingom.

Dober tek!

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Recept: Delišs limonino-borovničeva torta, narejena v 1 posodi (brez jajc in mleka)