Loading

Iščeš svojo naslednjo knjigo? Jaz sem ta roman s 400 stranmi prebrala v enem dnevu (ker mi je bil čaaaaw dober)

Prvi navdih za tale roman sem našla na blogu Meghan Markle – The Tig. Potem mi je knjiga precej nesrečno na knjižni polici počivala vsaj leto dni, dokler je včeraj nisem napadla z vso silo.

Bila je ljubezen na prvi pogled. Ali na prvo stran, kot si vzameš.

Govorim o knjigi Kam si šla Bernadette, ki je izšla pri založbi Vida, in če so ti všeč hudomušni in zabavni romani, je tole zagotovo super izbira zate.

O čem pravzaprav govori?

Zgodbo o skrivnostnem izginotju mame Bernadette, ki odide neznano kam tik pred družinskim potovanjem na Antarktiko, pripoveduje petnajstletna hčerka Bee. Iz dopisovanja po elektronski pošti, sporočil, uradnih dokumentov in poročil zloži sestavljanko, ki zaplete in razplete to nenavadno zgodbo.

Kajti tudi Beejina družina  je nenavadna: oče je tehnološki guru pri Microsoftu, mama nadarjena arhitektka, ki se je popolnoma odmaknila od družbe, Bee pa uspešna učenka na zelo napredni šoli …

Zakaj ti bo všeč?

Če tudi ti hitro izgubiš zanimanje za branje, ti je tale knjiga pisana na kožo. Sestavljena je namreč iz dokumentov, sporočil in elektronskih sporočil, zato vsaka stran v resnici pripoveduje svojo zgodbo.

Knjiga je ravno prav lahka, da si jo z lahkoto privoščiš zvečer (ali na plaži), obenem pa te njene zabavna hudomušnost ne bo pustila prazne.

O avtorici:

Pisateljica Maria Semple živi z družino  v Seattlu. Otroštvo je z bohemskimi starši preživela na popotovanju po Evropi, pozneje se je družina preselila v Los Angeles, saj je oče napisal scenarij za pilotsko epizodo Batmana.  Maria je piska številnih scenarijev, med drugim za nanizanke Beverly Hills 90210, Ellen in Saturday Night Live. 

Kam si šla, Bernadette je njen drugi roman, ki je bil proglašen za eno najboljših knjig leta in je dobro leto vztrajal na lestvici uspešnic New York Timesa. Knjiga je svetovna uspešnica, prevedena v več kot 30 jezikov, po njej pa je režiser Richard Linklater posnel tudi film s Cate Blanchett v naslovni vlogi, ki prihaja na velika platna to poletje.  

Image by Freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Iščeš svojo naslednjo knjigo? Jaz sem ta roman s 400 stranmi prebrala v enem dnevu (ker mi je bil čaaaaw dober)