Izvoli recept za tiste slastne piškote, ki sva jih z Anejem spekla na večer Eme. 🙂
Priznam, piškoti niso ravno moja ‘go-to‘ sladica. Ni mi všeč, da so trdi. Pa ni mi všeč, ko so preveč sladki.
Če se poistovetiš z napisanim, ti bo ta recept zagotovo všeč, saj so ti piškoti tudi drugi dan še vedno mehki, prav tako pa niti približno niso preveč sladki.
Gre namreč za ravno pravšnjo mešanico ovsenih kosmičev in sadja, ki ustvarita ravno pravo teksturo (ob kateri ti ne bodo odpadli zobje), in okus, ki se ga boš spominjala še dolgo.
Preveri, kako jih lahko narediš:
Za osnovo potrebujemo:
1 skodelica ovsenih kosmičev
1 banana (ali jabolka)
1/2 skodelice arašidovega masla
(po želji lahko dodaš še 4 žličke javorjevega sirupa)
Dodatki, s katerimi lahko popestriš piškote:
Jaz sem v svoje dodala 1/4 skodelice čokoladnih kapljic in 1/4 skodelice kokosove moke.
Postopek:
- Ovsene kosmiče zmiksaj v mikserju, da nastane moka.
- Zmečkaj 1 banano (ali pa naribaj 1 jabolko) in jo dodaj ovsenim kosmičem.
- Dodaj še žlico arašidovega masla in vse skupaj dobro premešaj.
- Če želiš, lahko piškotom dodaš še druge sestavine, kot je čokolada, kokosovi kosmiči, rozine, … skratka, kar ti v tistem trenutku diši.
- Oblikuj kroglice in jih splošči, ter v pečici pri 180 stopinjah peci približno 20 minut.
Image by pikisuperstar on Freepik
Ful me zanima, kaj si misliš o tem.
Prikaži komentarje / pusti svoj komentar