Pri nas je pašta na meniju vsaj dvakrat tedensko, zato se res trudim, da jo pripravljam na nadvse različne načine. Poleg standardnih vročih omak pa smo vsi trije totalni ljubitelji paštic na hladno in to ne le v solati. S tem mislim predvsem na omake ‘alfredo’, torej omake na hladno, za katere sploh ni treba prižigati štedilnika, rezultat pa je prav tako kremen in slasten, kot bi vanje vlila zavojček smetane.
Čeprav obstaja kar nekaj različic ‘alfredo’ omak, je naša najljubša tista z avokadom. Postopek priprave je sila preprost, prav tako pa od tebe posebnega naprezanja ne zahteva niti seznam sestavin, saj boš za pripravo potrebovala le avokado, olivno olje, česen, limonin sok, kakšno začimbo po svoji izbiri in manjšo pest parmezana. Dobrodošel dodatek je seveda lahko tudi kakšna kaplja smetane za kuhanje ali polnomastnega mleka, ju pa brez slabe vesti iz recepta tudi izpustiš.
Vse, kar moraš potem storiti, je, da skuhaš izbrano paštico. Naša najljubša je pašta Garofalo – če je še ne poznaš, gre za najbolj prodajano napolitansko pašto v Italiji, na naš trg pa jo uvaža moj Anejček, zato priznam, da sem pri ocenjevanju lahko malce pristranska. Za omako pa potem vse ostale sestavine preprosto zmešaš v kuhinjskem mikserju in vmešaš v paštico.
In to je v resnici to! Mi smo si jo danes privoščili za kosilo, ker imajo tukaj (trenutno smo na otoku Lanzarote) res res res okusne in kremne avokade, z velikim veseljem pa svoj krožnik takšne paštice zmaže tudi naš Vanček. In če smo že pri tem … ne gre samo za to, da je tale paštica mega okusna in osvežilna, je tudi nizko kaloričen obrok, ki vsebuje presenetljivo veliko beljakovin in drugih nutrientov, med drugim skoraj 20 vitaminov in mineralov, kot sta Vitamin K, E, folate in kalij.
What do you think?
Show comments / Leave a comment