V Latviji sva jih z Ajdo jedli vsak dan. Ja, tako slastne so.
Ta mesec sva z Ajdo obiskali Latvijo in tam seveda poskusili različne jedi, ki so za to državo značilne. Mednje se umeščajo tudi krompirjeve palačinke, ki sva jih – roko na srce – naročile praktično ob vsakem kosilu.
Če se ti danes res nič ne ljubi, a bi kljub temu poskusila nekaj novega, si pripravi te slastne krompirjeve palačinke, ki jih lahko uporabiš kot prilogo kakšnim mesnim ali zelenjavnim jedem, z dodatkom kisle smetane pa si jih lahko privoščiš tudi kot samostojno jed.
Preveri, kako enostavno se jih pripravi:
Potrebovala boš:
- 1 kg krompirja
- Sol in poper
- 1 čajna žlička česna v prahu
(po želji lahko dodaš tudi jajce, čebulo ali kakšne druge začimbe).
Priprava:
- Krompir na fino naribaj in res dobro odcedi vodo, ki jo je pri tem spustil.
- Vode ne zlij stran, ampak jo shrani v stekleno posodo in počakaj, da se krompirjev škrob usede na dno posode. Tega nato primešaj pretlačenemu krompirju.
- Dodaj začimbe in dobro premešaj.
- Krompir oblikuj v mini palačinke oz. polpetke, ter jih popeci na maslu ali olju.
- Takšne palačinke v Latviji najpogosteje postrežejo s kislo smetano ali cottage sirom, zraven pa dodajo še kislo mlado čebulo.
Pa dober tek!
Tukaj pa si lahko pogledaš še video priprave:
What do you think?
Show comments / Leave a comment