Loading

ZATO ti dišeča sveča nikoli ne zgori do konca (narobe delaš 1 stvar)

Če obožuješ dišeče sveče, in jih tudi doma kuriš pogosteje kot kalorije, potem moraš poznati tale TRIK, ki resnično spremeni vse.

Tale članek mi neobjavljen počiva na nočni omarici že več kot pol leta. Zdaj, v začetku novega, ko smo praznično vzdušje nekako pustili za seboj, in že v pozdrav pomagali novim stvarem, pa je pravi čas za nove rutine.

In ker k novim rutinam navadno spada tudi nova zaloga dišečih sveč, je tu TRIK, ki bo zagotovo pripomogel k temu, da bo tokrat zdržala vsaj malce dlje.

TO je trik, ki ga moraš poznati:

Če se tudi tebi velikokrat zgodi, da je središče svečke okoli stenja veliko bolj poglobljeno (beri kot: stopljeno) kot vosek ob robovih kozarca, delaš napako, za katero obstaja preprosta rešitev.

Dišečo svečko vedno pusti toliko časa prižgano, da se površina svečke popolnoma stopi. Tako bo svečka vsakič, ko jo boš prižgala, začela goreti na isti ravni in bo tudi izgorela popolnoma do konca.

Hudo, kajne?

Sicer pa sem na Instagramu Špele Grošelj ravno v teh dneh ujela še en uporaben trik, ki veleva …

… Špelin trik pravi, da preden prvič prižgeš dišečo svečo, odstrižeš vrh stenja. S tem naj bi se stenj malce razprl in sveči pomagal do lepšega gorenja.

Ilustracija: Kaja Berlot

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    ZATO ti dišeča sveča nikoli ne zgori do konca (narobe delaš 1 stvar)