Zdaj bereš: Norvežanka Helene Moo: Dve leti je testirala cimetove rolice, da je našla recept za najboljše (itak, da ga imam in z veseljem ga delim s tabo)

Nalagam

Norvežanka Helene Moo: Dve leti je testirala cimetove rolice, da je našla recept za najboljše (itak, da ga imam in z veseljem ga delim s tabo)

Z Anejem sva kakšnih sedem let nazaj potovala po Islandiji in se totaaaaaaalno zaljubila v cimetove rolice. Vsak dan sva si privoščila eno, ampak čisto upravičeno, ker so bile navadno večje kot moja glava. 😀 Večkrat sva jih potem poskusila narediti tudi doma, vendar nama recept nikoli ni uspel tako, kot sva si zamislila. Poskusila sva jih res veliko in na koncu obupala, ker sva vedno znova naletela na ene in iste težave; testo je bilo preveč kruhasto, presuho ali premokro … skratka, najine rolice so bile za nič!

Norvežanko Helene Myhre (na IG jo najdeš po uporabniškim imenom HeleneMoo) zdaj spremljam že kar nekaj časa, in če sem se v tem času kaj naučila o njej, je to dejstvo, da obožuje skandinavske puloverje in cimetove rolice. Ljubezen do slednjih jo je v zadnjih dveh letih popeljala na pravo malo pustolovščino, saj je skupaj s fantom po celi državi iskala tiste, ki bi jih označila za ‘GOAT’. To poletje ji je to končno uspelo, s svojimi sledilci pa je nato delila recept za njihovo pripravo in glede na komentarje, zadela žebljico na glavico. Številni se namreč strinjajo, da je po dveh letih raziskovanja resnično odkrila najboljše cimetove rolice vseh časov.

Za testo boš potrebovala:

  • 8.5 skodelic moke
  • 1 paketek (13 g) suhega kvasa
  • 1 skodelica sladkorja
  • 3 čajne žličke kardamoma
  • 1 čajna žlička cimeta

Vse to skupaj zmešaj in dodaj še …

  • 2 jajci
  • 2.5 do 3 skodelice vode (dodajaj postopoma, da masa ne postane preveč mokra)
  • 200 g zmehčanega masla

Vse skupaj zmešaj in gneti približno dvajset minut. Nato testo pusti, da vzhaja približno eno uro.

Za polnilo boš potrebovala:

  • 200 g masla
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 4 žlice cimeta
  • 2 žlici sveže mletega kardamoma
  • 2 žlici vanilijevega sladkorja
  • 1/2 čajne žličke soli

Maso zdaj razmaži po razvaljanem testu, prepogni ga preko polovice in še malce razvaljaj, da se obe plasti dobro oprimeta ena druge.

Testo zdaj razreži na trakove in jih zvij v nekakšno figico. O čem točno govorim, si poglej v njenem posnetku.

Posnetek postopka najdeš TUKAJ.

View this post on Instagram

 

A post shared by Helene Myhre (@helenemoo)

Figice zdaj eno zraven druge položi na pekač in jih pusti počivati približno 30 minut.

Cimetove rolice pri 225 stopinjah peci od 8 do 10 minut.

Ilustracija: Freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Napiši svoj odgovor

Nalagam
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Norvežanka Helene Moo: Dve leti je testirala cimetove rolice, da je našla recept za najboljše (itak, da ga imam in z veseljem ga delim s tabo)