Jaz sem totalen debil za peko, pa mi tale tortica vedno uspe. A še preden skočim na recept, naj ti povem, za kaj sploh gre.
Na zaprtem blogu Meghan Markle The tig sem še pred njegovim zadnjim slovesom uspela najti recept za slastno italijansko torto iz olivnega olja in limone. Ja, strinjam se, da se kombinacija na prvi poleg morda res ne sliši kot nekaj, kar bi obljubljalo slasten rezultat, a verjemi, da boš na koncu presenečena nad sočnostjo in lahkotnostjo torte, s katero boš prepričala tudi tiste, ki se navadno sladkarijam raje izognejo.
Ne vem, če si videla, ampak prav v teh dneh je Meghan na Instagramu objavila novico, da se bo lotila novega življenjsko-stilskega projekta z naslovom American Riviera Orchard, za katerega številni napovedujejo, da bo ‘zrela’ verzija njenega prvega bloga The tig. Kolikor je znano, bo v sklopu te blagovne znamke ustvarjala modne in kulinarične vsebine, ter prodajala izdelke za dom, vključno z jedilnimi servisi, ter slastne priboljške, kot so marmelade in veganski namazi.
Znano je tudi, da bo njena blagovna znamka cenovno prijazna, ter da ne bo le še ena različica sicer priljubljenega a luksuznega življenjsko-stilskega portala Goop Gwyneth Paltrow.
Tako kot vse stvari, ki si jih rada privošči vojvodinja Meghan, je tudi tale recept lahkoten in poseben, njegova priprava pa te ne bo stala kuhinjskega reda in spočitih živcev.
Tako je uspela meni:
Potrebovala boš:
1 skodelico olivnega olja
3 velika jajca
1 1/2 skodelice sladkorja v prahu
2 čajni žlički vaniljeve esence
1/2 skodelice limoninega soka
lupinico 3 limon
1 čajno žličko soli
1/2 čajne žličke pecilnega praška
1/2 čajne žličke sode bikarbone
2 skodelici moke
1 skodelico mleka
Sladkor v prahu, ki ga potreseš po vrhu torte
Pripraviš pa jo tako:
Pečico segrej na 180 stopinj. Naolji pekač (če imaš doma takšnega, s premerom 20, bo super) in ga obloži s peki papirjem
V veliki posodi zdaj zmešaj olivno olje, jajca in sladkor. Dodaj še vaniljo, limonino lupinico in limonin sok. Zmešaj, da se sestavine med seboj povežejo.
V drugi skledi zdaj zmešaj suhe sestavine (sol, pecilni prašek, sodo bikarbono in moko) ter jih postopoma dodaj mokrim sestavinam. Na koncu dodaj še mleko.
Zdaj maso prelij v pekač in vse skupaj peci približno 50 minut. Torta je pečena, ko je testo lepo naraslo in se na vrhu zlato zapeklo. Ali je torta zares pečena, preveri z zobotrebcem ali nožem. Tega zarij v sredino torte; če ga ven potegneš brez sledi testa, je torta narejena, v nasprotnem primeru pa jo peci še kakšno dodatno minuto.
Ko je torta pečena, jo vzemi iz pečice in počakaj, da se popolnoma ohladi. Nato jo lahko postrežeš.
Image by Freepik