Loading

Stara, tukaj je! Točen postopek, kako z rožmarinovo vodo do mega bujnih in zdravih las (s foto dokazi moje Klare)

V zadnjih mesecih si zagotovo tudi sama že slišala za vse mega lepotne učinke rožmarinove vode. O njej se še posebej radostno govori v kontekstu nege las, saj naj bi njena redna uporaba znatno prispevala k pospešeni in bolj bujni rasti las.

Ne verjameš? No, tudi jaz nisem, dokler nisem videla rezultatov, ki jih je na svojih laseh z rožmarinovo vodo dosegla Klara Leben, ustanoviteljica InBed spletnega vadbenega studia.

Poglej, o čem govorim:

Kot mi je povedala Klara, sama uporablja dva izdelka iz rožmarina; rožmarinovo olje in vodo, ki si po postopku, objavljenem v spodnjem posnetku, pripravi kar sama.

Ampak najprej o oljenju lasišča, o katerem se v zadnjih mesecih res veliko govori

Če si na družabnih omrežjih, potem si vplivnice zagotovo že ujela pri t. i. oljenju lasišča. Že pred časom je o njegovih pozitivnih učinkih začela govoriti Vanesa Rola, ki naj bi prav z njegovo pomočjo znatno okrepila in izboljšala stanje svojih las, pretekli teden smo na IG storijih med oljenjem ujeli tudi Gajo Prestor, po porodu pa sem se oljenja lasišča zaradi izdatnega izpadanja lotila tudi sama.

Kako se ga lotiti?

Kot je zapisano na spletni strani vizite, si rožmarinovo olje za nego lasišča pripraviš tako, da nekaj kapljic čistega rožmarinovega olja zmešaš z oljčnim ali kokosovim oljem, mešanico pa nato vmasiraš v lasišče. Olje nato na lasišču pustiš delovati približno 30 minut, po tem pa si lase umiješ po običajnem postopku. Oljenje lasišča je priporočljivo izvajati vsaj enkrat tedensko, če ti čas dopušča, pa ni nič narobe, če se tega lotiš še pogosteje.

Klara mi je sicer zaupala, da sama že kar nekaj let za oljenje lasišča uporablja TOČNO TO olje, za katero boš odštela manj kot 10 evrov (pa še organsko je!)

Zdaj pa k rožmarinovi vodi

Kot mi je zaupala Klara, sama rožmarinovo vodo uporablja predvsem poleti, ko se lasje hitreje posušijo, strokovnjaki pa sicer priporočajo, da si po vsakem umivanju na lasišče s pršilko naneseš še nekaj rožmarinove vode, ki je po nanosu ne izpiraš.

Uporaba rožmarinove vode naj ne bi zamastila las, zato naj bi jo z lahkoto vsak dan uporabljala tudi za osvežitev svoje pričeske in las.

Priprave se lahko lotiš tudi sama doma, kako jo izdelaš, pa Klara razkriva v spodnjem Youtube posnetku:

Kako si pripraviš rožmarinovo vodo (po Klarinem receptu)?

Priskrbi si 3 vejice rožmarina. Te bodo zadostovale za približno 0,5 litra vode.

Vodo zavri, vanjo dodaj rožmarin in ga na nizkem ognju kuhaj približno 15 minut. Iz vode nato odstrani rožmarin, tako pripravljeno vodo pa nato hrani v hladilniku, da ne splesni.

Image by pikisuperstar on Freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Stara, tukaj je! Točen postopek, kako z rožmarinovo vodo do mega bujnih in zdravih las (s foto dokazi moje Klare)