Loading

Včeraj sem naredila poletni ‘one cup quiche’ s FB-ja, in naj ti povem nekaj … faking dober je (izi RECEPT)

Receptom s FB-ja, TikToka in Instagrama ne nasedem pogosto, čeprav se je zdaj že večkrat izkazalo, da so vredni eksperimentiranja v kuhinji (omaka za pašto s pomodorini in feta sirom, tebe gledam). Tokrat me je na Facebooku prepričal video starejše gospe, ki je obljubljala čudovit poletni quiche z le malo dela (in izkušen) v kuhinji.

Če si se kdaj že lotila priprave tistega ‘ta pravega’ quicha, potem veš, da postopek res ni hiter, in kot si lahko misliš, priprava testa zahteva tudi kar precej packarije.

S tem receptom se boš packariji in dolgotrajnemu ustvarjanju za kuhinjskim pultom res izognila, in čeprav me je rezultat glede na preprostost postopka presenetil, to nikakor ni tisti ‘ta pravi francoski quiche’.

Je pa super lahka jed za vroče poletne dni in vanjo lahko vključiš praktično vse, kar ti ta hip raste na vrtu.

V resnici je postopek sila preprost. Kot si lahko razbrala iz naslova, je merica za sestavine ‘one cup’, torej ena skodelica, saj v eni posodi zmešaš ‘eno skodelico’ vsake sestavine.

Spodaj sem sicer pripravila seznam sestavin, ki sem jih uporabila sama, mirne volje pa lahko vanj dodaš zelenjavo, ki jo imaš tisti hip pri roki.

Jaz sem za svoj poletni quiche uporabila tole:

  • 1 skodelica naribane bučke
  • 1 skodelica paradižnikov (narezanih na koščke)
  • 1 skodelica jajc (približno 5 celih jajc)
  • 1 skodelica moke
  • 1 skodelica slanine in paprike skupaj (ker nisem imela dovolj slanine, v originalnem receptu je slanine sicer za polno skodelico)
  • 1 skodelica čebule
  • 1 skodelica sira

Vse sestavine potem dobro zmešaš skupaj in jih vliješ v pekač za pite. Quiche nato na 160 stopinjah pečeš približno 35 minut oz. dokler testo ne postane kompaktno. To lahko kar med peko preveriš tako, da v sredino porineš vilico – če se iz testa vrne suha, je quiche pečen.

Počakaj, da se quiche popolnoma ohladi in ga nareži na koščke.

Pa dober tek – upam, da vam bo vsaj tako teknil, kot je teknil meni in Aneju. 😉

Image by freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Včeraj sem naredila poletni ‘one cup quiche’ s FB-ja, in naj ti povem nekaj … faking dober je (izi RECEPT)