Loading

Če ti še nihče ni povedal, kako malemu iz 2 sestavin narediš puding iz nule, ti bom zdaj to pokazala jaz

V zadnjem času, se z Anejem trudiva, da doma sama pridelava čim več stvari, ki jih pogosto jemo. Van obožuje mlečne izdelke, zato zdaj kupujemo domače mleko in iz njega sami izdelujemo mlečne izdelke (kefir, sir, jogurt, kremni sir). Jaz obožujem zelenjavo, zato jo kupujemo neposredno od lokalnih pridelovalcev in iz nje izdelujemo vse sorte jedi (moja zadnja pogruntavščina je fermentirana zelenjava, a o tem mogoče kdaj drugič).

In ko smo že pri domači pripravi hrane; tudi pri posladkih je tako; Van bi lahko v nedogled jedel sadne jogurte in mlečne pudinge, zato sem na spletu začela z brskanjem med recepti za doma pripravljene zdrave različice pudingov, ki bi jih otroci uživali s prav takšnim veseljem, kot njihove sladke bratrance iz trgovine.

Po tem, ko smo skoraj pol leta redno pripravljali chia puding z ovsenim mlekom, je poletje ponudilo priložnost za odkrivanje novih okusov in tehnik, in tako sem naletela na super recept za puding iz nule, za katerega boš potrebovala le dve sestavini in pet minut časa.

Naj ti že kar takoj povem, da ne gre za čisto običajen puding, saj je njegova glavna sestavina banana, a konsistenca in videz sta prav takšna, kot bi od pudinga pričakovala.

No, pa saj se lahko prepričaš sama na spodnji fotografiji:

Originalno, kajne?

Torej, za pripravo ene porcije tega zdravega bananinega pudinga boš potrebovala:

  • 2 banani
  • 0.8 dl vode
  • 1 jedilno žlico kakava oz. čokolade v prahu

Narediš pa ga preprosto tako, da banane v blenderju najprej reeeeeeees dobro zmešaš z vodo. Nato dodaš še žlico kakava in vse skupaj ponovno zmešaš tako, da nastane gladka zmes brez grudic.

Maso zdaj prestaviš v lonec in jo segrevaš dokler ne začne vreti in se gostiti. Po vretju jo kuhaš približno kakšno minuto in jo pri tem neprestano mešaš, da se ne prismodi.

Puding zdaj naliješ v kozarec, postaviš v hladilnik in počakaš, da se strdi.

Van ga obožuje – Anej pa tudi. 🙂

Image by freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Če ti še nihče ni povedal, kako malemu iz 2 sestavin narediš puding iz nule, ti bom zdaj to pokazala jaz