Zdaj bereš: OK, zdaj, ko smo vsi že poskusili dubajsko čokolado, je čas za njeno italijansko različico (dobra za popiiiiiii*dit)

Nalagam

OK, zdaj, ko smo vsi že poskusili dubajsko čokolado, je čas za njeno italijansko različico (dobra za popiiiiiii*dit)

V zadnjih nekaj tednih je tudi mene držala manija dubajske čokolade in če sem čisto iskrena – popolnoma upravičeno. Če si imela priložnost poskusiti tisto ta pravo, potem veš, da je ‘hype on point‘. Doma je sicer še nisem poskusila poustvariti, sem se pa zato lotila priprave njene italijanske sestrične, saj zanjo ne potrebuješ nobenih eksotičnih in mega dragih sestavin. Le savoiardi piškote, maskarpone kremo, kavo, jajce čokolado. In zdaj se ti verjetno že sanja, da govorim o tiramisu čokoladi, ki je, po mojem mnenju, naslednja viralna obsesija sveta.

Tale recept ti sicer ne bo ponudil z natančno določenimi mericami sestavin, ker sem vse delala malo na tralalala, ampak saj jih za slasten končen rezultat v resnici niti ne potrebuješ.

Sestavine:

  • Globok model za čokolado
  • Zavitek savoiardi piškotov (jaz sem uporabila znamke Vicenzi, ker so ta pravi italijanski)
  • Mlečna čokolada v kapljicah
  • Kava
  • Mleko
  • Maskarpone sir
  • Vaniljeva pasta in vaniljin sladkor

Tako pa jo pripraviš:

Na pari najprej stali čokolado v kapljicah. Jaz sem za eno ploščico porabila skoraj cel zavitek čokoladnih kapljic iz Lidla, vendar je najbolje, da jih tališ v dveh rundah. Najprej za spodnjo plast, nato še za zgornjo.

Torej, najprej stali čokolado za zgornjo plast in z njo premaži modelček. Poskrbi, da so s čokolado prekriti tudi stranski robovi.

Nato zmešaj maskarpone kremo; maskarpone siru dodaj eno jajce in dobro premešaj. Jaz sem kremi potem dodala še en zavitek vaniljevega sladkorja in malce vaniljeve paste.

Kremo zdaj namaži preko prve plasti čokolade.

V skodlici zmešaj kavo in mleko ter v njej na hitro potopi savoiardi piškote. Te potem zloži na maskarpone kremo tako, da so vzporedni s krajšo stranico modela. Tako se bo čokolada lepše ‘lomila’.

Čez piškote zdaj prelij še vrhnjo plast čokolade. Pripravljeno čokolado zdaj postavi v hladilnik in počakaj, da se popolnoma strdi.

Pa dober tek!

Image by freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Napiši svoj odgovor

Nalagam
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    OK, zdaj, ko smo vsi že poskusili dubajsko čokolado, je čas za njeno italijansko različico (dobra za popiiiiiii*dit)