Tale recept nikakor ni rezerviran samo za hladni del leta.
Preko celega leta si namreč z velikim veseljem pripravljam tudi slasten jabolčni čajček po receptu Kourtney Kardashian (ker je slasten tudi hladen).
Če tudi tebi diši cimet in jabolka, pa si ta vikend obvezno pripravi ta slasten kruhek, ki je sočen za popiiiiiiizdit.
Potrebovala boš:
- 1 1/2 skodelice bele moke
- 1 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 skodelice zmehčanega masla
- 1/2 skodelice sladkorja v prahu
- 2 čajni žlički vanilijevege arome
- 2 veliki jajci
- 1/2 skodelice mleka
Za nadev iz jabolk:
- 1/2 skodelice rjavega sladkorja
- 1 1/2 čajne žličke cimeta
- 1 veliko olupljeno jabolko, narezano na manjhne koščke
Za poliv:
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 1/4 čajne žličke cimeta
Za frosting:
- 3/4 skodelice sladkorja v prahu
- 1/4 čajne žličke cimeta
- 2 žlički vode
Tako ga pripraviš:
1. Pečico segrej na 180 stopinj.
2. V posodi zmešaj moko, pecilni prašek in sol.
3. Z električnim mešalnikom zmešaj maslo, sladkor in vanilijevo aromo, dokler ne nastane gladka svetlo rumena masa. Dodaj še jajca – eno po eno – in mešaj, dokler ni vse dobro spojeno.
4. Zdaj v maso na počasni hitrosti izmenično vmešavaj mešanico moke in mleko. Mešaj, dokler se ne popolnoma spoji.
5. V drugi posodi zdaj zmešaj rjav sladkor, cimet in jabolka.
6. V novi posodi zdaj zmeaj še setavine za frosting.
7. Polovico mase za jabolčni kruh zdaj vlij v pekač, čez pa naloži polovico jabolčne mase. Z zobotrebcem ali nožem zaokroži po jabolčni masi tako, da nastanejo vzorci krogov. Zdaj preko prelij še preostanek mase za kruh, čez pa znova nadevaj jabolčno mešanico.
8. Peci približno 45 do 55 minut, ali pa stanje preveri z zobotrebcem ali nožem. Zarij ga v sredino – če ga ven potegneš čistega je masa pečena. Če se je masa oprijela njegve površine, jo peci še nekaj dodatnih minut.
Fotografije: Unsplash.com
Ful me zanima, kaj si misliš o tem.
Prikaži komentarje / pusti svoj komentar